Ambulanceverpleegkundige

Gepubliceerd op 15 mei 2017

We zijn op zoek naar ambulanceverpleegkundigen, voor onze locaties in Barendrecht en Rotterdam.

De VRR

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) staat voor ‘samen sterk’ in risicobeheersing, incidentbestrijding en crisisbeheersing. Dit gebeurt door een gezamenlijke inzet van diensten, organisaties, burgers en bedrijfsleven, zodat de ruim 1,2 miljoen inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond veilig kunnen leven, wonen en werken. De VRR is uitgeroepen tot ‘beste overheidsorganisatie 2016’.

De ambulancedienst

De ambulancedienst van de VRR levert samen met haar partner BIOS groep in de regio Rotterdam – Rijnmond deskundige Patiëntenzorg van A tot Z! Dit doen wij met behulp van de inzet van vakbekwame ambulancemedewerkers en professionele middelen. Jaarlijks verzorgen wij met 70 ambulances ca. 113.000 ritten, waarvan ca. 54.000 spoedritten. Deze ritten worden verzorgd vanuit onze vier opkomstlocaties in Rotterdam, Barendrecht, Brielle en Dirksland. De ambulancedienst van de VRR telt ca 230 medewerkers.

De functie van ambulanceverpleegkundige

Je vormt samen met de ambulancechauffeur het ambulanceteam en je hebt hierbij de volgende taken:

 • Je bent verantwoordelijk voor de adequate behandeling van patiënten conform het landelijk protocol ambulancezorg.
 • Je bent verantwoordelijk voor het compleet en bedrijfsklaar houden van de apparatuur, de materialen en de medicatie.
 • Je wordt ingezet op spoed- en besteld vervoer.
 • Je verantwoord de ritten in het digitale ritformulier en je legt verantwoording af aan je teamleider.
 • Je geeft aanwijzingen en functionele opdrachten aan de ambulancechauffeur en andere hulpverleners.

Welke competenties zijn belangrijk?

 • Je bent klantgericht, integer, sociaal sterk en je kunt je goed inleven in de patiënt en omstanders.
 • In stressvolle situaties weet je de rust te bewaren en ben je in staat de juiste beslissingen te nemen.
 • Je bent flexibel, hebt een hands-on mentaliteit en krijgt energie van het samenwerken in teamverband en met ketenpartners.

Wat vragen wij van onze nieuwe collega?

 • Je bent in het bezit van een HBO-V of MBO-V/A verpleegkundige aangevuld met een gecertificeerd CZO diploma IC of SEH of Anesthesiemedewerker.
 • Je hebt het diploma van ambulanceverpleegkundige behaald of bent bereid deze te behalen.
 • Je staat als verpleegkundige geregistreerd in het BIG register.
 • Je bent in het bezit van een geldig B-rijbewijs.

Wat bieden wij?

Een unieke kans om te werken in de leukste en meest dynamische regio van Nederland. Een salaris (schaal 9) van maximaal € 3.636,- bruto per maand exclusief onregelmatigheids- en overwerktoeslag. Daarnaast bieden wij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kennen wij 172 verlofuren, 35 PLB uren per jaar en een fitnessregeling van € 20,- netto per maand. Verder staat bij ons persoonlijke ontwikkeling en -groei centraal. Naast je functie van ambulanceverpleegkundige bieden wij ruimte om andere activiteiten te verrichten en je hierin te specialiseren.

Ben je nog geen gecertificeerd Ambulanceverpleegkundige, dan start je na indiensttreding met de opleiding tot Ambulanceverpleegkundige bij de Academie voor Ambulancezorg. Wanneer je al wel gecertificeerd Ambulanceverpleegkundige bent, kun je gebruik maken van een persoonlijk opleidingsbudget.

Reageren?

Ben jij onze nieuwe collega en kom jij ons ambulanceteam versterken? Stuur dan je motivatiebrief en CV uiterlijk voor 1 juni 2017 naar wervingambulancezorg@vr-rr.nl. Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en een aanstellingskeuring maken deel uit van de selectieprocedure.

Meer weten?

Wil je meer informatie over onze organisatie of de functie bezoek dan www.vr-rr.nl of www.azrr.nl. Wij zijn ook te vinden op Social Media pagina’s en laat hier je vragen achter. Je kunt ook contact opnemen met Jacqueline Tettelaar, Teammanager locatie Rotterdam (06 – 102 039 70) of Mirjam Lenselink, Teammanager locatie Barendrecht (06-132 763 04). De HR Adviseur is S. Prat.