Twee nieuwe leden Raad van Toezicht AZRR

Gepubliceerd op 3 april 2018

Per 1 april zijn twee nieuwe leden toegetreden tot de Raad van Toezicht van AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR). Met de benoeming van Johan Dorresteijn en Henk Janssen is de Raad van Toezicht weer compleet.

Johan Dorresteijn was tot eind maart bestuurder bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Met 46 jaar onafgebroken werkzaam te zijn geweest in de ziekenhuiszorg haalt AZRR ruime bestuurlijke ervaring binnen. Dorresteijn begon zijn carrière als verpleegkundige zowel in de ziekenhuiszorg, psychiatrie als de ambulancezorg. Zijn eerste leidinggevende rol was op de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Utrecht. Daarna vervulde hij de functie van hoofdverpleegkundige en hoofd dienst ambulante zorg in het Diakonessenziekenhuis Utrecht, Zeist. In die periode studeerde hij af als bedrijfskundige. In 1997 werd Dorresteijn zorggroepmanager in het St. Elisabeth Ziekenhuis. In 2007 ging hij aan de slag in Rotterdam, eerst als directeur van het Havenziekenhuis, daarna maakte hij in 2012 de overstap naar het Maasstad Ziekenhuis.

Henk Janssen is zelfstandig adviseur. Hij volgde onder meer studies en cursussen op het gebied van Nederlands recht en Bestuurskunde en Personeels- en organisatiemanagement. Zijn ambitie is organisaties te helpen het onvoorstelbare – een ramp van ongekende dimensies – voorstelbaar te maken. Janssen is daarnaast werkzaam geweest in meerdere functies in de gezondheidszorg, zoals Directeur Centrale Post Ambulancezorg, Directeur Regionale Ambulance Voorziening, Voorzitter Raad van Toezicht Stichting Kwaliteitsontwikkeling Huisartsenzorg, Projectleider versterking witte kolom in Rotterdam – Rijnmond en Zeeland.

Vanaf april versterken beide heren de Raad van Toezicht. Zij volgen Henk Gerla en Jan Schaart op. Henk Gerla is één van de nieuwe bestuurders van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. Jan Schaart vertrekt wegens het aanvaarden van de functie directeur-bestuurder bij Centrale Huisartsendienst Drenthe.


Henk Janssen en Johan Dorrestein