Zoeken

De ambulance is de plek waar ik na mijn opleiding graag terecht wil komen!

Gepubliceerd op 23 april 2018

23 maart 2018 heb ik een dag stage mogen lopen bij AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) op de post in Brielle. Op dit moment zit ik in het eerste jaar van de opleiding hbo-v en de ambulance is de plek waar ik na deze opleiding graag terecht wil komen. Voor mij is deze baan nog zeker zes jaar studeren, maar door mijn ervaring te delen hoop ik wel andere enthousiast te maken voor dit beroep.

Ambulance controleren

Mijn dienst begon om 15.00 uur en na een voorstelrondje en omkleden was het tijd om de ambulance te controleren. Ruud, de ambulanceverpleegkundige, heeft mij alle medicatie en apparatuur in de ambulance laten zien en uitgelegd waar het voor diende. Tijdens deze ronde checkte hij zelf de apparatuur en de voorraad en werd deze aangevuld. Hierna was het wachten tot we opgeroepen werden, wat niet lang duurde, rond 16.00 uur kwam er een oproep uit Hellevoetsluis. Een mevrouw had gebeld, ze had al meerdere malen een CVA gehad en had sinds de avond ervoor weer dezelfde klachten, met spoed zijn we naar Hellevoetsluis gereden en daar troffen we mevrouw aan, na alle controles uitgevoerd te hebben is mevrouw vervoerd naar het Maasstad ziekenhuis. Na mevrouw hier gebracht te hebben zijn we teruggegaan naar de post, waar het weer niet lang wachten was op een nieuwe oproep.

Post Spijkenisse bezetten

Dit keer werden we opgeroepen voor een verwarde mevrouw in Spijkenisse, omdat de andere ambulances hier al een oproep hadden, onderweg kregen we te horen dat er hier toch een andere ambulance beschikbaar was en moesten wij de post in Spijkenisse gaan bezetten. Onderweg naar de post kregen we een oproep voor een mevrouw met pijn op de borst, na mevrouw aangesloten te hebben aan de monitor en naar de klachten te hebben geluisterd is mevrouw doorverwezen naar de huisarts. We zijn hierna weer teruggegaan naar de post in Spijkenisse waar we na een klein uurtje een oproep kregen. Dit keer ging het om een kindje dat na opstaan was gaan wankelen en even niet had gereageerd toen er tegen haar gepraat werd. Omdat het hier om een jong kindje ging is ze naar het Ikazia ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.

Dienst overdragen

Dit was onze laatste oproep voor de dag en we zijn terug gegaan naar de post in Brielle om de dienst over te dragen. Voor Ruud en ambulancechauffeur Kees was dit eigenlijk een ‘normale’ dag, maar voor mij was dit een hele ervaring. Wat mij vooral zo aanspreekt is dat geen één dag hetzelfde is en je op veel verschillende plekken terecht komt. Ik hoop dat door dit te delen mensen kunnen zien hoe het eraan toe gaat op een ambulance en misschien enthousiast zijn geworden. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad deze dag en ben heel hartelijk ontvangen op de post in Brielle. Ik wil iedereen daarvoor heel erg bedanken, vooral Kees en Ruud!