Zoeken

Coronavirus


Update 30 september 2020

Vanaf heden nemen we liever geen familie meer mee naar het ziekenhuis, de uitzondering geldt voor patiënten die mogelijk overlijden of kinderen. De ziekenhuizen hanteren een streng deurbeleid en er mag maar 1 bezoeker per patiënt maar binnen. Met meerdere mensen naar het ziekenhuis komen heeft dus geen zin.

Update 6 augustus 2020

Op dit moment geldt dat je als familie/begeleiding mee mag in de ambulance mits je geen corona gerelateerde klachten hebben. Omdat we in de ambulance geen 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden moet je als familie/begeleiding gebruik maken van een eigen mondkapje. Zorg daarom dat je deze beschikbaar hebt. Heb je dit niet dat kunnen we je helaas niet meenemen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Je belt alleen 112 bel wanneer iemand in direct levensgevaar is. Heb je het vermoeden dat de persoon voor wie je 112 belt het coronavirus heeft? Laat dit dan weten aan de meldkamercentralist. Op deze manier kunnen maatregelen getroffen worden om de patiënt op een juiste en veilige manier zorg te verlenen en naar het ziekenhuis te brengen.

AZRR houdt de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten en treft de benodigde maatregelen bij een verdenking van het coronavirus om onze collega’s, patiënten en inwoners te beschermen. Voor de actuele ontwikkelingen en het laatste nieuws verwijzen we je door naar de website van de Rijksoverheid of het RIVM.

Om mogelijke besmettingen met corona te voorkomen nemen wij geen familie meer mee in de ambulance. Op deze manier zorgen wij ervoor dat het gevaar op besmetting voor de patiënt, jou en ons zo klein mogelijk blijft. Wij maken een uitzondering voor kinderen en terminale patiënten.

Heb je vragen over het coronavirus? Ga dan naar de website van de Rijksoverheid, het RIVM of bel het publieksinformatienummer 0800-1351.