Een spreekbeurt houden


Je kent vast het geluid van de sirene van een ambulance wel. Als je dit hoort rijdt de ambulance heel hard. De patiënt (iemand die ziek is) heeft dan snel hulp nodig. Soms zie je misschien ook wel eens een ambulances rijden zonder sirene en zwaailicht. Dan heeft de ambulance geen haast.

Maar hoe zit dat eigenlijk precies? Waarom moet de ambulancechauffeur soms hard rijden en soms niet? Waar rijdt 'ie dan precies naartoe? En hoe weten de mensen van de ambulance waar ze moeten zijn? In deze video wordt alles uitgelegd!

Speel het AmbulanceControl spel!

Wil je zelf eens ervaren hoe het is om 112-meldingen te beantwoorden en levens te kunnen redden? Speel dan online het spel AmbulanceControl! Met dit spel zit je op de stoel van de verpleegkundig centralist op de Meldkamer Ambulancezorg. Ervaar zelf hoe het is om te beoordelen of je een ambulance met spoed moet inzetten of niet. Maar, let op: stuur de ambulance niet voor niets het pad op! Want diezelfde ambulance kan op dat moment niet meer voor spoedeisende meldingen worden ingezet! Ga naar www.ambulancecontrol.nl en speel het spel!

Meer weten?

Wil je meer weten over ambulancezorg te weten of wil je er graag een spreekbeurt over houden? Surf dan eens naar de website Ambulancezorg Nederland . Op deze website is onder het kopje 'kids' veel informatie te vinden die je kunt gebruiken voor een spreekbeurt.